Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20
$17

Rouwlint en Compost

Naast het eerder beschreven polyester rouwlint is er ook een volledig composteerbaar lint verkrijgbaar. Rouwlint en Compost gaan vaak niet samen maar in dit geval kan het Satijn lint van Krago gewoon op de composthoop gegooid worden. Als er ook bij het bedrukken van het rouwlint gebruik is gemaakt van waxfolie gaat het volledige lint terug naar de natuur.

Rouwlint en Compost worden vooral in Duitsland, waar veel strengere regels zijn omtrent het gebruik van rouwlinten, gewoon bij elkaar gedaan.

Het Satijn (SuperSatin en SuperSatinNeo) lint van Krago (KragoArt) is gemaakt van acetaat (cellulose uit houtsnippers). Door de constructie is het lint wat stug maar evengoed makkelijk verwerkbaar als rouwlint. Met wat handigheid van de bloemist is er een prima strik van te maken.

Deze linten van Krago zijn waterafstotend gemaakt, maar vallen bij nat worden uiteindelijk uit elkaar. Zorg is dat bij het insteken van het binddraad om het lint, voor het insteken ingepakt wordt met caoutchouc.

Het SuperSatin en de NEO versie zijn bij EasyRibbon in bijna alle maten en kleuren op voorraad. Als je wilt kennis maken met het lint, vraag dan om een monster stuk. Dit wordt, eventueel bedrukt, in de gewenste kleur opgestuurd.

De bedrukbaarheid van het SuperSatin is redelijk. Bij gebruik van dubbele waxfolie is het prima. Het bedrukken van SuperSatin NEO gaat ronduit goed.

Als je meer wilt weten over deze producten, maak dan een afspraak voor uitleg. Workshops op dit gebied zijn in voorbereiding.

Het gebruik van deze composteerbare rouwlinten moet nog inburgeren. Een aantal bloemisten in Nederland geven de klant al de keuze voor polyester of acetaat lint. Op dit moment wordt veelal nog gekozen voor polyester lint. Door te verwachten regelgeving zal dit in de toekomst veel minder zijn.