Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20
$17

Rouwlint en Printer

In vroeger tijden werden rouwlinten met de hand gemaakt en beschreven of beschilderd. Rouwlint en Printer was een nog onbekende combinatie. In sommige Europese landen (o.a. Noorwegen) is het overigens  nog steeds gebruikelijk de linten met de hand te beschilderen.

Met de komst van de digitale printers brak een compleet nieuwe tijd voor Rouwlint en Printer aan. Er werd eerst een naaldprinter (Epson matrix) gebruikt om met zwart inktlint  tekst op een wit lint te printen. Wat later kwamen de omgebouwde labelprinters ter vervanging van de plakletters en strijkmethodes. Hierbij werd middels een folie met was een tekst op het rouwlint gedrukt.

De kwaliteit van het te bedrukken lint liet nog wel eens te wensen over. Hierdoor werd er door diverse leveranciers naarstig gezocht naar steeds beter lint. Jaren terug werd de toon gezet door een fabrikant van polyester lint in Zwitserland. Uiteindelijk werd die alleen overtroffen door het CreativeRibbon van Krago.

Ten einde raad werd door Krago gekozen voor het ontwikkelen van het thans verkrijgbare lint in een laboratorium. Het geheim verklappen we niet.

De  polyester linten laten zich redelijk tot goed bedrukken in de voor Nederland gangbare labelprinters. Voor een stabiele productie wordt gekozen voor een onderhoudsvrije en robuuste printer. De bediening en de begrijpbare software is een pré .  Het zal je niet verbazen dat wij het EasyRibbon startpakket aanbevelen met de Citizen CL-S621 printer.

Doordat in Nederland het polyester lint vooralsnog de voorkeur geniet, zijn de printprocessen daar op gefocust. In de toekomst zal er echter meer gewerkt gaan worden met acetaat lint. Dit heeft milieutechnisch veel betere papieren (letterlijk) . Omdat dit lint van nature iets grover is zal met aangepaste folie gewerkt moeten worden. Krago is in het verleden al bezig geweest met de toekomst en heeft het SuperSatin en SuperSatinNeo lint ontwikkeld. Zie hiervoor een eerder bericht.

Een workshop hierover wordt georganiseerd.